Jaar na moord Berta Cáceres “Jij hebt de kogels, ik de woorden”

“Jij hebt de kogels, ik de woorden. Je kogel sterft wanneer je hem afschiet, mijn woorden vermenigvuldigen en leven”, waren de profetische woorden van Berta Cáceres. Een jaar later hebben haar moordenaars haar nog steeds niet het zwijgen opgelegd. Frauke Decoodt woont in Honduras en ging praten met de dochter van Berta en met haar vrienden uit de verzetsbeweging COPINH. Een reportage.

Lees verder via De Wereld Morgen
Berta Cáceres
Lees verder via De Wereld Morgen

6 thoughts on “Jaar na moord Berta Cáceres “Jij hebt de kogels, ik de woorden”

  1. Sterk verhaal Frauke. Grijpt naar de keel. Ken Honduras een beetje omdat mijn dochter Sara er 2 jaar werkte in een bilingual school. Ik herken de gewelddadige samenleving. Goed dat je over Berta schrijft. Het geeftesperanza.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s