Marusia Lopez: Het andere verhaal, de kracht van vrouwelijke activistes in Latijns-Amerika

In Centraal-Amerika zijn vrouwen vaak de drijvende, maar onzichtbare motor in protestbewegingen. De activistes die toch het voortouw nemen, krijgen te maken met allerlei vormen van gendergeweld. Niet alleen van de Staat of bedrijven, maar ook binnen hun families, gemeenschap en beweging. Toch is dat volgens de Mexicaanse Marusia niet het belangrijkste verhaal.

MO.be28 december 2017

rubenfigueroa

Lees verder via MO.be

One thought on “Marusia Lopez: Het andere verhaal, de kracht van vrouwelijke activistes in Latijns-Amerika

  1. interessant,heavy wel,dit is toch een nieuw artikel,en nogmaals wees voorzichtig daar in honduras.

    ________________________________ Van: Frauke.Decoodt Verzonden: woensdag 28 maart 2018 9:16 Aan: anndevrient@hotmail.com Onderwerp: [New post] Marusia Lopez: Het andere verhaal, de kracht van vrouwelijke activistes in Latijns-Amerika

    fraukedecoodt posted: “In Centraal-Amerika zijn vrouwen vaak de drijvende, maar onzichtbare motor in protestbewegingen. De activistes die toch het voortouw nemen, krijgen te maken met allerlei vormen van gendergeweld. Niet alleen van de Staat of bedrijven, maar ook binnen hun f”

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s