Wie is Frauke Decoodt

Frauke Decoodt schrijft over mensen en hun verhalen. Haar reportages stellen de status quo in vraag. Ze schrijft over sociale en politieke misstanden maar ook over hoopvolle initiatieven en veranderingen. Haar thema’s zijn sociale bewegingen, inheemse volkeren, migratie, mensenrechten en Latijns-Amerika.

Ze woonde anderhalf jaar in Honduras en twee jaar in Guatemala en keert nog vaak terug naar de regio.  Ze werkte voor verschillende mensenrechtenorganisaties, heeft een Masters in conflict antropologie en een postgraduaat internationale onderzoeksjournalistiek.

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Wie is Frauke Decoodt

  1. Beste Frauke, veel groeten van Miriam Van hee, ik heb al een paar van je artikels met veel belangstelling gelezen en ik vind ze erg lezenswaardig, de spanning en urgentie is goed af te lezen aan je berichten. Sinds ik eind september voor korte tijd in Peru was, gaat mijn belangstelling nog meer dan vroeger naar de soms geweldadige, tragische, maar ook inspirerende geschiedenis van Latijns Amerika. Ik wens je alle goeds toe en doe zo verder.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s